Buurt Centrum De Bever

Workshop Kumihimo

Op maandag van 9.30 tot 11.30 werken we met textiel. We zijn begonnen met Kumihimo. Dat is Japanse vlechtkunst. Je werkt op een schijf van kunststof. Die mag je gedurende cursus gebruiken. Er zijn 14 kleuren koord van 0,8 mm waar we sleutelhangers, armbandjes en kettingen van maken. Ook leer ik je met kraaltjes een armband te maken.
Er is een geimproviseerd tafeltje (Marudai) aanwezig om er verder mee te kunnen, maar thuis aan de slag met de schijf is ook oneindig.
Doe maar gewoon in je eigen tempo, ik loop wel mee. Er wordt veel gelachen want het is wennen links naar boven en rechts naar beneden en dan weer andersom. Maar het komt goed, daar ben ik zelf bij. De deelnemersbijdrage is E 2,00 maar ook als je er niet bent, moet je toch je bijdrage leveren.
Als we het Kumihimo onder de knie hebben, gaan we iets anders doen met draden. Kantklossen voor beginners of breng je kussen mee en klos als een gevorderde. Frivolite is ook niet zo bekend maar wel een erg mooie techniek om randjes te maken. Een uitdaging om het te leren.
Maar misschien heb je een andere wens met textiel om van mij te leren, veel kan. Kom eens langs en proef de sfeer, wie weet is het iets voor je.
Graag tot ziens in de Multifunctionele Activiteitenruimte nummer 3 aan het eind van de gang.

Atie Kuijten van atelier de "Heksentoer"